19.12.2012 3694

Okulumuz 1988-1989 eğitim ve öğretim yılında İlimizin değerli hayırsever  esnaflarından merhum Hüseyin Avni Çöllü beyefendi tarafından yaptırılarak Türk Milli Eğitimine hediye edilmiştir.1988-1989 Eğitim ve öğretim yıllarında yaptırılan diğer okullardan farklı bir proje tipindedir.Projesi de sayın Hüseyin Avni Çöllü beyefendi tarafından hazırlatılmıştır.Okulumuz ilk kez H.Avni Çöllü Orta okulu olarak Eğitim ve Öğretimde yerini almıştır.Daha sonra 1997-1998 Eğitim ve Öğretim yılında zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılması ile  İlköğretim Okuluna dönüşmüştür.Bu tarihten sonra da adı H.Avni Çöllü İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.İlk olarak açılışı zamanın Milli Eğitim Bakanı Rahmetli Avni AKYOL tarafından,yine o dönemin Antalya Valisi sayın Erol TEZCAN ,Belediye Başkanımız sayın Hasan SUBAŞI ,Milli Eğitim Müdürümüz sayın Esat SAĞCAN'ın  katılımı ile yapılmıştır.Binanın yapımı tamamlanana kadar ilimiz Merkez Ortaokulunda 2 ay süre ile eğitim ve öğretim yapmıştır.Okulumuzun kurucu müdür vekili sayın Enver SARICA'dır.Sırası ile sayın Mustafa ÇİVİLERTuran ÖZCANMustafa BOYACI ve Muhammed ÇAYIR, Abidin ŞENGEZER  müdürlük yapmışlardır. Şu anda Hasan AYANA okul müdürü olarak  görev yapmaktadır.

Adres:
Özgürlük Mahallesi Rasih Kaplan Caddesi No 65 Kepez / ANTALYA ........................................................................................................................ twitter.com/AvniCollu ..... www.instagram.com/avnicollu712667